woensdag 5 mei 2010

Dag 3 Miami- Everglades

Dag 3 stond in het teken van tegenstellingen. We waren al vroeg wakker en reden na een ontbijtje in het hotel naar Miami. Daar waren we van plan om een paar dingen te bezoeken. Alleeerst wou ik graag het Holocoust Memorial bezoeken. Een monument ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden die tijdens de holocoust zijn vermoord. Niet echt een vakantie uitje maar het is  vandaag 4 mei en ik wil dit gewoon heel graag en het leek me ook wel leerzaam voor de oudste twee.
Het was heel indrukwekkend, er was net een klas die een rondleiding kreeg door een " survivor". Hij liet op foto's op het monument zien dat hij er ook op stond. De kinderen van die groep waren meteen geboeid.
Je moet echt even op de website kijken en het geluid aanzetten. Ik was erg onder de indruk van het gezang in  de gang die je door loopt. Aan weerszijden zie je de namen van de concentratie kampen staan en hoor je het gezang van de site. Daarna kom je op een soort plein met sculpturen. Zo indrukwekkend dat Tess en ik het niet droog hielden.
 Tim vond het belachelijk dat we zoiets gingen bezoeken in een vakantie....vakantie moet bestaan uit vrolijke dingen, rollercoasters etc. en nu liepen zijn moeder en zus te huilen.
Enfin daarna zijn we dus maar richting
Miami Ink tatoo shop gegaan. Dat is een populaire serie op Discovery Channel. Je ziet de klanten die hun verhaal vertellen achter de tatoos die ze laten zetten. Meestal zijn deze verhalen ook indrukwekkend. Achter iedere tatoo zit vaak een levensverhaal. We hebben de shop bekeken en wat foto's gemaakt en zijn daarna naar het strand gegaan. Nog even lunchen op Ocean drive en mensen kijken......altijd leuk. De restaurants presenteren hun eten op een plateau en dat ziet er werkelijk schitterend uit af en toe. Ze proberen je daarmee naar binnen te lokken. Toen door naar de Everglades. Daar namen we de tramtour in Shark Valley. Het was een echte tegenvaller. Twee alligators en de vrouw die reed stopte om de 100 meter voor dezelfde vogels. De tour duurde twee uur en de kinderen werden het aardig zat. Daarnaast had de bestuurster van de tram het idee dat ze een Standup comedian was, waar we niet echt op zaten te wachten, haar grappen waren ook erg flauw. Als we iets probeerden te vertalen voor de kinderen keek ze ons aan met een blik die kon doden. Het was duidelijk: de enige die mocht praten dat was zij! En dat we niet moesten lachen om haar grappen werd ons ook niet in dank afgenomen. Ik had liever de canopy walk gedaan. Dan schijn je ook meer gators tegen te komen.
Door naar Rotonda. Heerlijk was het om weer " thuis" te zijn. We namen een duik in het zwembad en in de Jacuzzi.
Toen Tim er opeens achter kwam dat er een klein slangetje in het zwembad lag. We hebben hem er snel uitgeschept met het schepnet. Het was een zwarte met een oranje kraag bij zijn kop. Gelukkig kunnen zijn ouders niet door de kooi van gaas!






4 opmerkingen:

  1. Leuk reisverslag en mooie foto's.
    Ik zou Holocaust Memorial ook een must vinden op 4 mei als je er zo dichtbij bent.
    Nog veel plezier verder maar dat zal vast lukken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom, welkom. Wat een weer hé. Geniet ervan allen.
    Groet Michael.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er allemaal lekker uit mensen.
    Gelukkig hebben jullie het slangetje snel kunnen vangen in het zwembad ;-0

    Nou nog veel fun !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo, vanuit een koud Nederland, we hebben iedere avond de open haard nog aan, triest he! Maar jullie foto´s en verhalen maken een hoop goed, have fun! x Gea

    BeantwoordenVerwijderen