dinsdag 18 mei 2010

New York


Tourguide Mike ( bekend blij Florida forum leden om zijn internetguidetours door de Disney parken) is er niks bij! Mattrob van het Florida forum mailde ons via het Florida Forum een geweldige route langs de hoogtepunten van New York met alle do's en don'ts.  Ik was al vroeg wakker en checkte op de laptop snel mijn mail en blog en pakte de kaart van NY erbij. Om half 8 maakten we de kids wakker en togen we met de gratis shuttlebus van het hotel richting Federal station waar we in de blauwe E metro richting Manhattan reden. Je rijdt natuurlijk de hele tijd onder de grond en als je dan uitstapt en met de roltrappen naar boven gaat heb je geen flauw idee waar je uitkomt. Althans: wij wisten het natuurlijk wel maar voor Tim en Tess was het vooral een hele leuke verrassing om er achter te komen dat je opeens tussen de wolkenkrabbers staat. Ze voelden zich alsop een filmset van een snelle actiefilm! Ik probeerde hun reactie snel op de foto vast te leggen maar had haast geen tijd want Tim zette er de pas in (voor insiders: opa Gejus met zijn Epcotloopje destijds was er niks bij!) . Tim had bedacht dat hij graag ALLES wou zien in NY en Tess sloot zich er graag bij aan. Jasmijn was er nuchter onder .....al die wolkenkrabbers. Een paar uur later zou zij zich het meest interesseren voor het ijsje dat ze at dan het Empire State building waar ze voor zat.


Het eerste punt was natuurlijk Central Parc . Wie kent het niet? Bezoek dan de site van Central Parc maar eens. Je herkent het vast wel van de vele t-v series en films die er opgenomen zijn.De free runners in actie

Tess met haar nieuwe NY friends: freerunners.
Het was er vol met leuke eekhoorntjes. Een stukje door het park gelopen en zodra we de paarden zagen ......vanwege de allergie van Tess maar snel richting 5th Avenue: het gedeelte met de dure modezaken.

We verbaasden ons overigens over het feit dat je  om de winkel van Abercrombie & Fitch in te mogen in de rij moet staan. Wij liepen in elk geval door, hoewel Tess nog wel snel zag dat de jongen bij de ingang dezelfde was als op het grote Billboard bij de ingang van A&F.  Zij heeft het spotten van bekenden etc van haar tante Tanja die dit soort dingen ook altijd snel in de gaten heeft.
Ook zagen we er de prachtige glazen pui van The Apple store.
Je moet echt even op de naam klikken om op de website te zien hoe deze er bij avond uit ziet! Helaas waren wij er alleen overdag.
Tommy Hilfiger

Prada

En natuurlijk een bezoekje gebracht aan NBA store.
Wij volgden de route die Mattrob ons had gemaild en kwamen al snel bij Rockefeller Center.

Gekopieerd uit wikipedia:

Het Rockefeller Center is een complex van 19 commerciële gebouwen, gebouwd tussen 1929 en 1940, in het hart van Manhattan in New York.

Het complex bestaat onder andere uit de volgende gebouwen:


GE Building


Radio City Music Hall

Rockefeller Plaza
50 Rockefeller Plaza, Bank of America Building
10 Rockefeller Plaza, Nintendo World Store

Op Rockefeller Plaza bij het Rockefeller Center staat een 5,5 meter hoog gouden standbeeld van Prometheus van de hand van de beeldhouwer Paul Menship bij fonteinen. In de winter is hier een ijsbaan, waarop wordt geschaatst, en staat er een enorme kerstboom.

Snel wat foto's gemaakt en door naar Time Square.
Dat was vooral Tim's hotspot! We hebben er aardig wat foto's geschoten. Giga billboards en lichten hebben een waanzinnige aantrekkingskracht.Omdat we wel honger hadden gekregen besloten we om te gaan eten bij TGF.
Daarna de grootste toys ´r us in die ik ooit gezien had! In de winkel een reuzenrad en een giga dino, tranformer, barbiehuis etc. We keken onze ogen uit!

Toen door naar The Empire state building. Daar deden we de skytour. Je kreeg eerst een film te zien in een simulater alsof je over NY vloog. Daarna naar de liften en dan de 80 verdiepingen omhoog naar de tweede lift. Omdat we deze kaartjes hadden mochten we de rijen voorbij lopen (want in de rij staan daar hadden we vandaag geen tijd voor). Het uitzicht is prachtig en het weer was helder dus we zagen alles!

Rick en Jasmijn aten ondertussen een ijsje en daarna namen we een taxi richting World Trade Center.
Het World Trade Center of WTC was een complex van zeven gebouwen met een totaal vloeroppervlak van 1,24 miljoen m² gelegen in het financiële hart van New York.
Ter plekke waren ze het nieuwe World Trade Center  aan het bouwen. In 2013 moet het af zijn en dan is er ook een memorial.
Hier zien jullie een artists impression

Nu kon je een soort preview zien van wat ze aan het bouwen waren en kon je ook een soort tentoonstelling zien van de 9 september ramp.
We bezochten dit als laatste en daarna namen we de metro richting ons hotel. Snel namen we een taxi want dit was niet echt een buurtje waar je veilig met je gezin rondloopt. We haalden onze tassen op in het hotel en reden richting JFK airport.

Onze vlucht naar Parijs ging op tijd om 19.05 en we arriveerden keurig op tijd in Paris C de G om half 9. Omdat onze vlucht naar A´dam om 09.05 ging was het een beetje krap aan met de tijd en zetten we er flink de pas in.  Helaas vertraging bij de doaune waar ook weer aardige rijen stonden. Vlucht gemist. Snel een volgend evlucht vastgelegd. De man van Delta-KLM /Air france had  good news and bad news. `Start with the bad news.....opperde ik` . Geen vluchten voor twee maar voor de vlucht van 14.40 wel 5 plaatsen naast elkaar en dan ook nog in hetzelfde vliegtuig. Ok dan maar proberen er het beste van te maken. Angezien we aardig "op" waren bestond "het beste" uit :
broodje eten en in slaap vallen op de waardeloze airportstoelen met leuning. Waarom hebben ze hier geen heerlijke relax bankjes????? We hadden ze zo nodig!
 Ze hadden echter wel een leuk koord waar Jasmijn onder kon limbodansen.


Tim maakte een deal met Tess ( de enige die klaar wakker was) ....zij mocht op zijn laptop en hij leende haar Minnie Mouse deken. Tess was blij met de deal en wij met de rust die hierdoor ontstond.

Om 4 uur arriveerden wij op schiphol zonder koffers. Bij navraag stonden die nog in Londen. Hadden we al rekening mee gehouden. Snel een formuliertje ingevuld, ze worden morgen of overmorgen door een koerier nageleverd.  Door de "nothing to declare" richting onze familieleden. Daar stonden Oma Joke en Oma Bea en tante Tanja ons op te wachten.  Tanja en Oma Joke hadden nog een aanbod van het tv programma "Hello- Goodbye" afgeslagen. Die stonden te filmen op het vliegveld en vroegen of ze mee wilden werken aan het programma. Helaas Tim zijn kans om als filmster te dubuteren weer misgelopen want tante Tanja en oma zagen het niet zo zitten om "in the picture" te staan. Opa Johan stond buiten met auto en was ook heel blij om iedereen weer te zien.
En dan is hier het einde van dit Florida blog. We hebben GENOTEN van al jullie reakties! Erg leuk om te zien hoeveel mensen de tijd nemen om onze vakantie te volgen. Aan iedereen zeggen wij graag: bedankt voor jullie belangstelling! Wij vonden het fijn om "in touch" te blijven met de thuisbasis en Florida Forummers! Onze speciale dank ook aan Robert Jan die ervoor gezorgd heeft dat we in New York zoveel moois gezien hebben!!

Also a special Thank You to Marion and Robin! You two are great! Your villa was superb and we really appreciate everything you have done for us to make your home "our home" for two weeks! Robin we hope you are doing fine, so that you can enjoy your home and Rotonda as soon as possible.   Love, Rick, Petra, Tim, Tess and Jasmijn!
SUNSETDREAMVILLA


Morgen gaan we weer gewoon aan slag!

5 opmerkingen:

 1. Zo wat een indrukwekkende laatste dag in New York zeg, erg fraai zo met die foto's.

  Het zit erop .. helaas, mag ik jullie bedanken voor het leuke blog, want ik heb er erg van genoten, en... wellicht tot een volgende vakantie .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige afsluiting in New York. Wat een geweldige foto's heb je daar gemaakt. Doet me er aan herinneren dat het te lang geleden is dat ik daar ben geweest en dit misschien voor volgend jaar maar weer eens op het programma moet zetten.
  In ieder geval welkom terug in Nederland en hartelijk dank voor de mooie verhalen en foto's.

  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een topdag in NYC... die RobertJan weet er ook alles van :) ... zo hadden jullie een mooie kers op de taart zeg... Welkom terug in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf hoor, jullie hebben er goed van genoten. Je ziet al gelijk dat 1 dag niet genoeg is voor die geweldige stad ... Want Vrijheidsbeeld hebben jullie niet gehaald zie. Geweldige foto's van je dochter met haar NY t-shirt en NY tasje ;-) !

  Volgend jaar weer ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom terug. Wat een terugreis zeg! Wel een mooie stad, NYC. Willen wij ook nog eens naartoe.
  Jullie hebben in elk geval een geweldige vakantie gehad. Het plezier was duidelijk te zien.
  Hopelijk zijn jullie inmiddels van de jet-leg af.
  Groet Michael.

  BeantwoordenVerwijderen