woensdag 12 mei 2010

Dag 10 Discovery Cove


Vandaag was het de dag van the big suprise!
We waren nog een nachtje in Orlando gebleven om een bezoekje te brengen aan de Florida Mall maar in werkelijkheid zouden we deze dag doorbrengen in Discovery Cove waar mijn zus en haar gezin jaren terug ook geweest zijn en we zulke prachtige verhalen over gehoord hadden. Altijd als we er op visite zijn kijkt Tess hunkerend naar de foto's en zegt dan hoe cool het wel niet is dat hun met echte dolfijnen hebben gezwommen. Tess leest alles over dolfijnen en het is haar lievelingsdier.
Op weg naar het restaurant waar we gaan eten ziet Tess opeens het bordje Discovery Cove staan en zegt nog ; "OOOOOhhhhhh kijk, hier is Dicovery Cove............."........en dan rijden we de parkeerplaats van DC op..............eerst een hoop gegil ........daarna mijn mededeling dat ze vandaag mogen zwemmen met dolfijnen.......en dan de tranen van Tess......en daarna van mama natuurlijk.    Jasmijn troost haar zus....die snapt er niks van......waarom huilt Tess?  Tim zit alleen maar met een big smile!
Ik heb nog nooit een park gezien dat zo goed georganiseerd was. Ontbijt stond klaar en alles was all inclusive. Van badlakens, tot shampoo, lockers, snorkels en wetsuits, eten en drinken.....alles zat bij de prijs in.   Eerst namen we een heerlijk ontbijtje en vervolgden onze weg naar de kleedruimtes. We mochten kiezen voor een vest of een wetsuit. Bij Jasmijn stond het zo super schattig die wetsuit dat ik besloot er ook maar 1 te nemen. Hoe schattig het bij mij stond laat ik aan jullie verbeelding over ( ik toonde overeenkomsten met een Manatee.....need I  say more?). Ook kreeg iedereen een id card met je foto er op. Daarna namen we eerst de lazy river. Je gaat door grotten en watervallen en kunt je snorkelset uitproberen.
Ook gingen we zwemmen met stingrays. Grote pijlstaart roggen. Daarnaast kon je zwemmen met allerlei vissen. Echt supermooi. Er zaten ook barracuda's maar die zaten gelukkig achter glas. Maar overal om je heen "nemo visjes" was echt een super belevenis!
Om kwart voor 2 waren Tim en Tess aan de beurt om te zwemmen met dolfijnen. Eerst kregen ze instructie in de starfish cabana en daarna het water in met een groepje Engelsen. Wij konden alles van dichtbij zien en meebekijken. Daarna zijn we nog met het hele gezin op de foto geweest met een dolfijn.
We kochten de cd met alle foto's van Tim en Tess en daarbij kregen we twee sleutelhangers, diverse foto's afgedrukt en een mooie fotolijst. Toen lunchen onder het genot van een gezellig live muziekje. Het eten was heerlijk en er waren ook diverse heerlijke  toetjes zoals Key lime pie en chocolate cake.
Om de dag af te sluiten zijn we nog even gaan zwemen en snorkelen en om half 6 sloot het park.
 Voor ons allemaal het hoogtepunt van de vakantie!























Na discovery Cove zijn we nog even de Florida Mall ingeweest:




7 opmerkingen:

  1. Ik heb maar twee woorden... Waanzinnige FOTO'S !!!

    WOW WOW ...echt heeel gaaf, wat genieten jullie zeg onwijs leuk om te zien !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heeeeeeeeeee peetje! supergaaf die dolfijnen! mooie foto's!
    geniet nog maar ff lekker daar
    xx tanny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, na onze eigen vakantie en drukte op werk nog niet zoveel aan andere weblogs toegekomen, maar vandaag lekker een vrije dag, dus ben weer helemaal bijgelezen (en ook bijgekeken, want jullie hebben VEEL foto's) !

    Jullie hebben er, na een stroef begin, al een geweldige tijd opzitten zeg. Lekker relaxed, lekker genieten en lachen en lekker eten ! Veel leuke en mooie foto's, met als topper deze dag in Discovery Cove. Ziet er geweldig uit en er staan een paar extreem mooie foto's tussen (zeker de CD gekocht !! HAHA). Wat een feest moet dat geweest zijn zeg, echt geweldig !

    Nou, HAVE FUN de komende dagen en ga nu jullie weer op de voet volgen, vanuit een koud, nat en ongezellig Nederland ... IK WIL WEER TERUG !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ontzettend gaaf hee met dolfijnen zwemmen! Leuke foto's ook!

    Fijne vakantie nog!

    Groetjes sharona

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Petra,

    Wat hebben jullie weer een fantastische vakantie.
    Ik zou zo weer heen willen, maar ach wie weet?
    Ik heb je blog-adres weer van Gea gehad en heb dus al een paar dagen kunnen genieten van je verhaal maar zeker ook van alle mooie foto's met als hoogtepunt de dolfijnen, echt te gek!
    Gea en ik hebben vanavond weer gesport, Gea in een heel leuk t-shirt
    (hihi, ze vertelt het je wel) en eindelijk een beetje zon vandaag.

    Nog een paar fijne dagen en een goede terugreis maandag!
    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat zijn de echte verrassingen! Logisch dat er een traantje werd weggepinkt door de meisjes om daarna volop van DC te genieten. Leuke plaatjes ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een mooie foto :kan je hem niet even stiekem meenemen:P voor me haha

    BeantwoordenVerwijderen